URL/Webside 💻

Ønsker du at vise en webside på dine infoskærme? Realtidstavler fra den offentlige transport, energirapporter eller en anden webside, som er tilpasset infoskærme?

Skal være beregnet til infoskærme

De færreste websider er lavet til denne type brug. Websiden vil overtage dele af infoskærmen og kan hurtigt vise fejl på visningen. Som regel skyldes fejlen websiden, som bliver vist og/eller udstyr og netværk lokalt på den aktuelle infoskærm.

Vi har desvære ikke adgang eller kapacitet til at fejlsøge dette, men her er områder, som er vigtige at tænke på:

  • Test på dit udstyr: Selv om det er fint ved forhåndsvisning er det ikke sikkert du har udstyr, som kan vise moderne CSS og Javascript.
  • Pop-up-beskeder kan ikke skjules, hvis det findes på websiden.
  • Login på websiden er ikke muligt. Den skal have en åben adresse.
  • HTTPS kræves (adressen skal starte med https://)
  • Læsbarhed: Layout og skrift bør være læsbart - også på afstand. Siden bør også være lavet så layoutet tilpasses forskellige skærmstørrelser.
  • Tilladelse: Indhold på websiden kan være beskyttet af ophavsret el.l.
  • Firewall: Nogle infoskærme er tilkoblet netværk med begrænsninger i firewall og man må så åbne op for websiden i firewallen.
  • Downloadingstid: Siden skal være let at læse og den skal være hurtig - tunge eller langsomme sider vil føre til at websiden "hakker" på infoskærmen. 
  • iframe: Vi bruger iframe, kode for at inkludere en webside i en anden webside for at vise websider på infoskærme. Websiden du ønsker at vise skal være åben for visning i iframe på eksterne sider.

Udseende kan variere

Webside vises forskelligt afhængig af opløsning på skærm, indhold og teknologi på webside, browser, operativsystem og hvilken type enhed, som bruges. Visning af en webside på en infoskærm kan derfor se anderledes ud end når du forhåndsviser på din egen enhed.

Opret et URL-opslag

  1. Klik på dette link for at komme til siden, hvor du opretter et URL-opslag.
  2. Indsæt adressen for websiden du ønsker at vise i adressefeltet.

Held og lykke! Vi håber det vil lykkes for dig!

Zoom i URL-oppslag

Det er muligt at sætte zoom-niveau på visningen af URL-opslaget. Tag fat i markøren og zoom ind eller ud og forhåndsvis før du gemmer. 

Websider som har indstillinger for, hvordan de skal vises ved forskellige opløsninger (såkaldte responsive websider) vil tilpasse sig zoomen.

Hvis websiden ikke vises

Det er to almindelige årsager til at webside ikke vil vises på infoskærme og/eller når du forhåndsviser infoskærme.

HTTP kan ikke vises

HTTPS kræves (adressen skal starte på https://)

Mange bruger HTTP til visning af skærm og HTTPS til administration og dermed kan man opleve, at siden ikke vises i forhåndsvisning, men at den vises på den fysiske skærm.

Du kan læse om forskellen på HTTP og HTTPS på Wikipedia. Tjek med leverandøren af siden om siden du ønsker at vise findes som HTTPS.


Sider kan være spærret mod visning

Vi bruger iframe, kode for å inkludere en webside i en anden webside, for at vise websider på infoskærme.

Nogle sider har spærring mod at vises i iframe på eksterne websider. For sådanne sider er der desværre ikke noget vi kan gøre fra vores side, men vi skal gerne hjælpe med at teste om dette gælder siden du ønsker at vise. 

Løsningen for at vise en sådan side er at leverandøren af siden åbner for visning i iframe på eksterne sider. Vi anbefaler at tage kontakt med leverandøren og forklare, hvad du ønsker at vise og hvor, samt høre om de kan åbne op for dette.

Webside-opslag kan ikke vises i mobilappen

Denne opslagstype støttes ikke mobilappen, PinToMind Go, endnu.


Spørgsmål? Tag kontakt til os på support@pintomind.com!