Kalender đź“…

PinToMind henter automatisk "hvad der sker" fra Google, Outlook, iCloud og mange flere.

Det eneste som kræves er at kalenderen er tilgængelig som abonnementskalender i ics-format, noget som er hyldevare fra Google, Outlook, iCloud og mange flere. Hendelser som er passeret forsvinder automatisk fra skærmene, og nye hentes ind løbende. 

Kalenderen du skal vise pĂĄ infoskærmene skal være tilgængelig pĂĄ internettet, enten med ĂĄben eller skjult adresse (URL). Kalenderen mĂĄ ikke være beskyttet med brugernavn og password. 

Adressen til kalenderen sætter du ind i feltet   "Adresse til kalender" nĂĄr du opretter kalenderopslaget

Vis flere kalendere i samme opslag

Har du Ă©n kalender for hvert mødelokale? Du kan flette flere kalendere ind i samme kalenderopslag, og pĂĄ den mĂĄde lave en flot oversigt over hvad der sker. 

Velg  "Flet kalendere" og indsæt flere kalenderadresser. Du kan ogsĂĄ give hver kalender farve og en etiket, sĂĄ det er let at se hvilken kalender begivenheden kommer fra. 

Visningsindstillinger for kalender

Under "Visningsindstillinger" kan du vælge at vise  fremtidige begivenhederbegivenheder i dagtidsplan i dag eller møder i dag, sorteret ifølge mødelokale. Du kan ogsĂĄ vælge antal begivenheder som skal vises samtidig i kalenderopslaget, under "Begræns antallet af".

Vi anbefaler at forhĂĄndsvise opslaget for at se, hvilken visningsindstilling som passer bedst.

Automatisk og manuel opdatering

Kalenderopslaget opdateres automatisk ca. hvert 20.minut, men hvis du har lavet en ændring i kalenderen og ønsker at sende denne direkte til kalenderopslaget, er det muligt at klikke på "Opdater nu" nederst til højre på siden, hvor du ændrer Kalender-opslaget.

SĂĄdan finder du det delbare link, ics-adressen, til din kalender

Nedenfor er vejledning for nogle gængse kalendersystemer, for at finde ics-adressen som er den adresse du indsætter i feltet  "Adresse til kalender" nĂĄr du opretter opslaget.
Opsætning kan være forskelligt i installationer; kontakt din systemansvarlige hvis du ikke finder valgene som er beskrevet. 

Google

 1. Ă…ben din Google-konto i en browser og gĂĄ til kalenderen.
 2. Vælg "Indstillinger for kalenderen" for kalenderen du ønsker at dele.
 3. Kopier linket som du finder under punktet "integrer kalender". Adressen skal slutte med .ics.
 4. Sæt .ics-adressen ind i feltet "Adresse til kalender" nĂĄr du opretter kalenderopslaget.

Tip: Hvis ical-koden er skjult, skal den ĂĄbnes i indstillingerne i din Google-kalender

Outlook (Office 365)

Opsætning kan variere i forskellige versioner, installationer eller licenstyper af Office. Se gerne hvordan du gør i din version ved at søge pĂĄ ICS pĂĄ Outlooks egne hjælpesider.

 1. Ă…ben din Office365-konto i en browser og gĂĄ til kalenderen. 
 2. Vælg Del kalender fra Kalender-mappen pĂĄ Hjem-menuen.
 3. Højreklik pĂĄ kalenderen du ønsker at dele og vælg "Delingstilladelser".
 4. I feltet "Send en delingsinvitation per e-mail" udfylder du en ekstern e-mailadresse til dig selv, f.eks. Gmail eller iCloud. Vælg at du skal kunne se alle detaljer, og klik "Del"
 5. NĂĄr du modtager mailen med invitationen stĂĄr der nederst "Har du problemer med at vise kalenderen? Prøv at tilføje en Internet-kalender, og brug denne adresse."/"Having trouble viewing the calendar? Try adding an Internet calendar and providing this URL." Kopier adressen som er linket til i denne tekst. Adressen skal slutte med .ics.
 6. Indsæt .ics-adressen i feltet "Adresse til kalender" nĂĄr du opretter kalenderopslaget.

iCloud

 1. Ă…ben din iCloud-konto i en browser og gĂĄ til kalenderen.
 2. Klik på delings-ikonet til højre for navnet på kalenderen du vil vise.
 3. Marker "Offentlig kalender" hvis dette ikke allerede er markeret.
 4. KopiĂ©r adressen ved at klikke "Kopier link". Adressen skal slutte med .ics.
 5. Indsæt adressen i feltet "Adresse til kalender" nĂĄr du opretter kalenderopslaget. Hvis adressen du indsætter starter med webcal://, skal du ændre den til https://.

SpørgsmĂĄl? Tag kontakt til os pĂĄ support@pintomind.com!