Tekst og billede 💬🖼

Tekst og billede-opslaget er et af vores mest populære opslag. Et billede - og nogle ord - siger mere end tusind ord! 

Indhold i denne artikkel:

PinToMind 3

Du kommer direkte til Tekst og Billede-opslaget når du klikker på nyt opslag eller øverst når du klikker på genvejen "Tekst og billede". Vælg i mellem flere layouts med tekst og billede(r).

Tekst

Du kan justere teksten i værktøjslinjen øverst i opslaget. Vælg venstre, højre eller centreret tekst. Justér tekststørrelsen med + eller -, eller ved at trække i kulen, som dukker op når du klikker på procenttallet. 

Fed, kursiv og tabel

I værkstøjslinjen finder du forskellige redigeringsmuligheder som f.eks. fed tekst. Her kan du også tilføje en tabel. Du kan også højreklikke i tekstfeltet for at indsætte en tabel.

Emojis 😎

De hyppigst brugte emojis ligger under smiley-ikonet i værktøjslinjen. Vil du have flere, klikker du på "Se flere..." og så vil alle emojis komme op til højre. Du kan søge efter emojis på engelsk.

Billede

Vælg layout med tekst og billeder

For at tilføje et eller flere billeder, klik "Layout" og vælg et layout, som passer til din tekst og dit antal billeder.

Billeder, emojis og ikoner 

I medie-boksen(e) kan du uploade egne billeder eller vælge mellem billeder, som allerede er uploadet til dit arkiv. Du kan også vælge emojis eller ikoner direkte fra medie-boksen.

Vælger du et layout med flere medie-bokse, kan du vælge at uploade forskellige typer medie i samme opslag.

Brug billeder fra Unsplash

I PinToMind 3 kan du vælge at bruge flotte billeder fra unsplash.com. Søg blot i søgefeltet efter det du vil vise (på engelsk). Billeder fra unsplash.com kan frit bruges.

Ændre billedets størrelse og vælg udsnit

Du kan ændre størrelsen og formatet på billedet ved at bevæge musen til højre side af billedet og nederst på billedet. Så ændrer musen sig og du kan justere størrelsen på billedet.

Ved at klikke på knappene i billedet kan du f.eks. tilpasse boksen til billedet, ændre udsnittet og vælge den del af billedet du ønsker skal vises.

Tilføj mere tekst, links og vedhæftede filer i PinToMind Go

Du kan tilføje ekstra info, som kun vises i appen, PinToMind Go. Klik på mobilikonet "📱" og tilføj tekst, links for mere info og/eller vedhæft fil(er).

Vælg kanalen eller kanalerne samt område på skærmen, hvor du vil at opslaget skal vises. Husk at gemme. 

Plakat med flere muligheder - brug pdf

Hvis du ønsker at redigere tekst og billede helt frit efter egne ønsker med anden placering af tekst og billede, skriftstype, størrelse på tekst osv., anbefaler vi at gøre dette i et andet program, gemme som en pdf-fil og derefter uploade til PinToMind i opslagstypen, Album.

PinToMind Classic

Du finder dette opslag øverst i menuen for nyt opslag. 

Og også efter at du har valgt en af underkategorierne, kan du vælge en af de andre øverst oppe. 

Tekst

Venstre-, højre- eller centrér

Du vælger tekstjustering øverst i tekst & billede opslaget. Hvis et billede er placeret over teksten og ikke har fuld bredde vil billedet følge samme justering som teksten. 

Tekststørrelse

Justér tekststørrelse enkelt ved at flytte markøren i bjælken mellem "A-" og "A+". Når du justerer tekststørrelsen justeres både overskrift og brødtekst automatisk så disse står i forhold til hinanden. 

Fed, kursiv og tabel

I værktøjslinjen øverst i opslaget finder du forskellige redigeringsmuligheder som f.eks fed tekst. Her kan du også tilføje en tabel eller lave en liste. 

Indsæt tabel, HTML m.m.

Ved at højreklikke i tekst-feltet, får du mulighed for at indsætte tabel, HTML m.m. 

Emojis 😎

De mest brugte emojis ligger under smiley-ikonet øverst i opslaget. Vil du ha flere muligheder, finder du en oversigt over emojis, og koder for disse, på denne side

Billede

Placering og udsnit

For at tilføje et billede, vælger du et af de layouts som inkluderer billede øverst i opslaget. Du kan vælge om dette skal placeres til venstre for teksten, eller om det skal placeres over teksten. Du vælger om du vil vise kvadrat eller fuldt billede. I begge tilfælde vil overskriften vises over billedet og teksten.   Du kan til og med bruge billedopslaget Auto, som du finder information om længere nede. 

I billedrammen finder du pile til at justere udsnit og størrelse på billedet. 

Valgfri hvid ramme

Du kan bruge gennemsigtige billeder (PNG). Standard er at vi lægger en hvid baggrund og ramme bag billedet. Dette finder du muligheder for at justere når du holder musen over billedområdet. 

Drag-and-drop fra startsiden

Hvis du bruger browseren Chrome: Når du er på startsiden, hvor du ser listen over opslag, kan du begynde på et nyt opslag bare ved at trække billedet du vil publisere ind i browseren. Så åbnes der et nyt opslag, og du kan slippe billedet i rammen for billede. 

Sæt ind fra udklipsholder

Billeder som ligger i udklipholderen kan sættes ind ved at vælge "sæt ind", eller genvejstast CTRL + v. Hvis du har Mac er genvejstasten ⌘ + v. Dette kan bruges på billeder du kopierer på en hjemmeside eller din egen computer - og du kan også bruge dette for at vise et udsnit af et regneark. 

Aktiver gerne tidsstyring hvis det er et opslag som kun er aktuelt i en vis periode. 

Billedbeskrivelse

Hvis man ønsker at tilføje en billedbeskrivelse i "Tekst & Billede"-opslaget, kan man skrive dette helt kort i feltet for copyright. 

Auto-billedopslag

Ved brug af Auto-billedeopslag vil alle billeder få samme layout, uanset hvilken retning de er. Dette vil føre til en fin og sømfri visning på skærmen, når flere opslag efter hinanden får samme layout. 

Tilføj ekstra information i PinToMind Go

Marker at dette er et opslag hvor du kan tilføje ekstra information som skal vises under "læs mere" i mobil-appen PinToMind Go. Klik på "+ ekstra" og tilføj tekst eller link til mere information.

Marker skærmen(e) du vil at opslaget skal publiseres på og husk at gemme.  

Plakat med flere alternativer - brug pdf

Hvis du ønsker at redigere tekst og billede frit efter egne ønsker, med anden placering af tekst og billede, skriftstype/font, størrelse på tekst, osv., anbefaler vi at gemme dette i et andet program, gemme som en pdf-fil og så uploade til PinToMind i opslagstypen Billeder/pdf/plakat

Spørgsmål? Tag kontakt til os på support@pintomind.com!